Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Igen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hát én teljesen megdöbbentem Bedõ Tibor igen tisztelt képviselõtársam hozzászólásán. Õ mindenféle dolgokat kért tõlünk számon, hogy ezt a könyvet nem olvastuk, sárga könyvet, kék könyvet, lila könyvet. Kérem tisztelettel, itt egy törvényjavaslatnak folyik a vitája. Ez a tény, ezt kell vitatni. S nem sárga könyvet, meg nem tudom milyen színû könyveket. Ez a dolog egyik oldala. A másik oldala az, hogy azt mondta, hogy feleslegesnek tartja a jogi kérdéseknek a bonyolítgatását, meg nem tudom. Kérem szépen, arról van szó, hogy egy magyar törvényt érthetõ magyar nyelven kell megírni. Hát, lehet, hogy ez túlzott követelmény az önök számára, de én azt hiszem, hogy ez nem egy túlzott követelmény, úgy általában.

Aztán az, hogy egy törvényjavaslatnál, ott bizony kénytelenek vagyunk arról is szólni, hogy a törvény követelményeinek, általános formai követelményeinek megfeleljen. Hát, ez nagyon sajnálatos dolog, de ebbõl jogszabály lesz, ebbõl joganyag lesz, nem lehet eltekinteni a törvényekre, a jogszabályokra vonatkozó általános irányelvektõl, általános szabályoktól. Különben mint törvény, mint jogszabály használhatatlanná válik, mint az önök által megszavazott egész sor törvényre már így is rábizonyosodott.

Végül pedig azokat a megjegyzéseit, hogy a közvélemény-kutatásban kirõl mi a vélemény, ezt ne haragudjon, én úgy érzem, ez nem tartozott ehhez a vitához, de majd egy más alkalommal erre is nagyon szívesen kitérek. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldal padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage