Szigethy István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Nagyon röviden, hiszen részletesen is majd lehetõség nyílik a vitás kérdések kibeszélésére. Szeretném hangsúlyozni, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége következetesen a demokrácia pártján áll, ahol az ellenzék is kifejtheti a véleményét, és éppen ezért ellensége mindenféle túlzott személyi hatalomnak.

A másik kérdés: felvetõdött, hogy a társadalom és a társadalmi szervezetek ki lettek volna rekesztve ebbõl a folyamatból. Nem voltak kirekesztve.

Szeretném jelezni, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége részérõl saját magam is legalább 10 olyan konferencián, megbeszélésen részt vettem, ahol a különbözõ társadalmi szervezetek képviseltették magukat, elmondták a véleményüket. Nagyon sajnálom, hogy õk elmondták, hogy más frakciók ezt nem tették meg velük, és nagyon megköszönték a mi együttmûködési szándékunkat. Természetesen ez a lehetõség adva lett volna a Kisgazdapárt számára is. Nem titokban folyt egyébként a tanácskozás. A tanácskozáson óriási mértékben, mintegy 200 szakértõ bevonásával, akik közül - ahogy Bihari Mihály is említette -, mintegy 15-20 rendszeresen, alkalmanként részt vett a különbözõ megbeszéléseinken. Igenis bevontunk mindenki mást, aki erre igényt tartott és akire számítanunk lehetett. Az, hogy Torgyán József ebben nem vett részt, bár tagja volt a bizottságnak, errõl már Bihari Mihály beszélt. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage