Bihari Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BIHARI MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! Torgyán József mélyen folyó, szélesen hömpölygõ - hogy az õ szavait vegyem kölcsön -, vagyis dagályos alkotmányozási szónoklatához csak egyetlenegy téma kapcsán szeretnék szólni. Õ azt mondotta, hogy fennáll a veszélye annak, hogy papíralkotmány születik ismét, illetve, hogy 5-6 ambiciózus képviselõ fog alkotmányozni. Ez nemcsak hogy nem igaz, hanem súlyos és méltatlan vád azzal a több mint 20, az alkotmányozásban részt vevõ képviselõtársával és tucatnyi szakértõvel szemben, akik legalább 40 tárgyalási napon keresztül, naponta öt- hat óra hosszán keresztül másfél év alatt készítették el azt az alkotmánykoncepciót, amely nyilvánosságra került.

Azt gondolom, hogy ilyen súlyos és méltatlan váddal illetni azokat az embereket, akik ténylegesen részt vettek az alkotmánykoncepciónak az elõkészítésében etikátlan, etikátlan és elfogadhatatlan.

Azt gondolom, hogy azért alakulhatott ki benne talán ez a kép, hogy négy-öt vagy hat ambiciózus képviselõ ügye az alkotmánykoncepciónak az elõkészítése, mert nem volt alkalma részt venni rendszeresen ezeken az üléseken. Március 15- étõl még szavazásukkal sem vettek részt a Független Kisgazdapárt delegátusai az alkotmánykoncepció elõkészítésében. Sajnálom, minden lehetõségük megvolt arra, hogy érdemben, kellõ óraszámban, kellõ érvekkel részt vegyenek az alkotmányozásban és az alkotmánykoncepció elõkészítésében. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage