Mészáros István László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Eredetileg indokolni kívántam a módosító javaslatot, amelyet Iványi Tamás képviselõ úrral együttesen terjesztettünk be, de az idõ elõrehaladtára tekintettel ettõl elállok.

Mindenesetre egy ügyrendi megjegyzést szeretnék tenni. Célszerû lenne elgondolkodni azon, hogy ha elõzõ estérõl egy napirendi pont tárgyalása átcsúszik a következõ napra, akkor az elõzze meg a következõ napi napirendi pontokat, mivel idõrendben elõbbi napirendi pontról van szó. Vagy ha ez nem lehetséges, akkor automatikusan a következõ hét napirendjére kerüljön az elmaradt napirendi pont.

Elnök úr, hadd használjam fel ezt az alkalmat még arra, hogy a történeti hûség kedvéért korrigáljak egy jegyzõkönyvi elírást, amelynek egyébként lehet, hogy nyelvbotlás volt az oka. Az ÁEH felállításának esztendejeként ugyanis 1959 került rögzítésre az általános vita jegyzõkönyvében. A felállítás éve helyesen 1951 volt. 1959 valójában már az Állami Egyházügyi Hivatal visszaállításának az éve, ugyanis az '56-os forradalmat követõen a hivatal rövid idõre megszûnt.

Ezzel köszönöm a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage