Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja a kiegészítõ ajánlás 2. pontjában lévõ indítvány elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat- sor minden elemét támogatja az elõterjesztõ. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e ezeket a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 246 igen, 29 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most arról a módosító javaslatról határozunk, amelyet az elõterjesztõ nem támogatott, illetve a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róla, továbbá a 62. pontról az MDF-frakció kérésére.

Az ajánlás 13. pontjában K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 3. § g) pontjának módosításával szórendi szövegpontosítást kezdeményez. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 83 igen, 189 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 62. pontjában Sepsey Tamás a törvényjavaslat 32. § e) pontjának elhagyását indítványozza, amely a személyazonosítók kezelésére jogosultak körének egyik elemét tartalmazza. A javaslat nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, az elõterjesztõ sem támogatja, az MDF képviselõcsoportja kérésére szavaz róla az Országgyûlés. Tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 82 igen, 189 ellenszavazat és 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk, zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most viszont sor kerül, tisztelt Országgyûlés, a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozatalára. Az elõterjesztést T/1912. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/1912/95. és 104. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Kuncze Gábor belügyminiszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

(17.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage