Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Örülök, tisztelt Országgyûlés, hogy vannak képviselõtársaink, akik hallották az államtitkár úr szavait... (Derültség.) - tartok tõle, hogy sokan nem. Kérnék egy kicsivel nagyobb figyelmet!

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy kíván-e valaki hozzászólni - mivel írásban nem jelezte elõre senki a hozzászólási szándékát. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. A törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Svájci Államszövetség között Budapesten, 1992. december 17-én aláírt választottbírósági és békéltetési szerzõdés kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 265 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e indokolni szavazatukat. (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és a Horvát Köztársaság között a Magyar Köztársaságban élõ horvát kisebbség és a Horvát Köztársaságban élõ magyar kisebbség jogainak védelmérõl szóló, Eszéken, 1995. április 5-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/1990. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig H/1990/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Szent-Iványi István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage