Barkóczy Gellért Tartalom Elõzõ Következõ

BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Nem fogadom el az államtitkár úr válaszát - meg is mondom, hogy miért. (Derültség, zaj. - Az elnök megkocogtatja poharát.) Megmondom, csak nyugalom! (Moraj. - Az elnök ismét megkocogtatja poharát.)

Az a helyzet, államtitkár úr, hogy ön próbálja a kisembereket leszerelni - ez így nem megy! Kérem, a 19 aranykoronán aluli gazdákat támogatják csak, a 19 aranykoronán felülieket nem támogatják.

A másik dolog, a pályázatoknál: nagyon sok pályázat bement, és forráshiány miatt nem kapták meg ezeket a pályázatokat. Tehát semmiféleképpen nem tudom elfogadni a válaszát.

Önnek tudnia és látnia kell, hogy a magyar mezõgazdaság, amelyik valamikor virágzó volt, sokáig a fénykorát élte - ma valahol eltûnt. (Zaj, közbeszólások. - Az elnök megkocogtatja poharát.) Ma egyre ritkábban esik szó a mezõgazdaságról mint húzóágról, pedig bebizonyított tény az egész világon, hogy a biztonság és a jólét alapja mindenütt a mezõgazdaság - sok helyen nagyobb figyelmet szentelnek rá, mint hazánkban. Ha eredményessé szeretnék és akarnák tenni a mezõgazdaságot hazánkban, akkor nemcsak az ajtókat, hanem a pénztárcáját is jobban kinyitná a kormány.

Adottságaink a mezõgazdasághoz kiválóak, a kormány általi elismertsége és támogatottsága ugyanakkor katasztrofális. Senki nem tudja felfedni a kormánynak még a szándékát, a kiszámíthatóságát sem a mezõgazdaságot illetõen - így pedig nagyon nehéz. Több mint félmillió ember jutott földhöz - ez nagyon szép, de mégis kevés. Jól tudjuk, hogy ennek a megmûveléséhez, termékennyé tételéhez pénz kell, ezért nemcsak a kormány megértését, hanem támogatását is kérjük.

Nem tudom államtitkár úr válaszát elfogadni. (Taps a kisgazdák padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage