Soós Károly Attila Tartalom Elõzõ Következõ

SOÓS KÁROLY ATTILA ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Azt hiszem, hogy a kormány nem kifogásolja a maga részérõl és soha nem fogja kifogásolni, hogy ha bármilyen gyanú vetõdik a kormány mûködésére, a kormány tagjainak vagy hivatalnokainak tevékenységére, akkor azzal a Ház foglalkozzék; akár vizsgálóbizottságban, akár úgy, hogy itt napirend elõtt, interpellációban vagy bármilyen módon bárki - nem is feltétlenül csak ellenzéki képviselõ - ezeket a kérdéseket felvesse.

Ami azonban Varga Mihály úr mostani felszólalását illeti, rá szeretnék mutatni arra, hogy egyszerûen valótlanságok állításával keverednek itt a tények. Én nem tudom, hogy Varga úr mennyire járt a bizottsági ülésekre, én nem voltam ott... (Varga Mihály: Nem is vagyok tagja!).., akkor azt sem tudom, hogy más az õ frakciójából mennyire járt a bizottsági ülésekre... (Varga Mihály: Kósa Lajos a tagja!).., de azt azért vélhetõen tudja, hogy például az olajért kompenzáció gyanánt történõ szállítások szervezésében részt vevõ HFT cég vagy bármely más cég egyetlenegy üzletet sem kötött. Azt állítani, hogy a meg nem kötött üzletekbõl anyagi haszna támadt valakinek, ez elég furcsa állítás, és lényegében sajnos - sajnos! - hasonló a helyzet az orosz államadósság ledolgozásánál is.

Sajnos mindannyian tudjuk, hogy itt konkrét üzlet lebonyolítására egy esetben került sor: ez a kombájn-üzlet - semmilyen más ilyen üzlet lebonyolítására nem került sor. Én egyszerûen nem értem, hogy ha egyszer nincs üzlet, akkor honnan van az a haszon, amirõl Varga úr itt az elõbb beszélt.

Tehát mondom még egyszer, én nem kifogásolom, a kormány nevében nem kifogásolhatom azt, ha problematikus ügyeket felvetnek, de nem létezõ dolgokkal összekeverni valóságos dolgokat és ebbõl itt politikai ügyeket csinálni, azt hiszem, ez nagyon szerencsétlen dolog.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage