Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársaim! Tisztelt Varga Mihály Képviselõ Úr! Elég sajátosnak tartom azt a gyakorlatot itt, az Országházban, hogy ha van valamirõl egy parlamenti vizsgálóbizottság, amelyik végzi a munkáját, akkor meg sem várjuk ennek a bizottságnak a jelentését, több napirend elõtti hozzászólásban, azonnali kérdésben és interpellációban foglalkozunk az üggyel.

Szeretném leszögezni, hogy az ön információi ennek a bizottságnak a munkájáról egy kissé hézagosak. Engedje meg, hogy egy apró tévedésére felhívjam a figyelmet: amikor az Agroil nevû céget létrehozták, Pál László még nem volt a MOL-nál, tehát a neve semmilyen összefüggésbe nem hozható ilyen alapon ezzel.

Azon persze nem csodálkozom, hogy a Fidesz-frakciónak a vizsgálóbizottság munkájáról kevés információja van, tekintettel arra, hogy az eddig megtartott öt ülésbõl a Fidesz képviselõje mindössze az alakuló ülésen vett részt, és a bizottság munkájából a késõbbiekben sajnálatos módon kimaradt. (Varga Mihály: Ez nem igaz! - Zaj.) Talán el kellene járni ezekre a bizottsági ülésekre, akkor több információ lenne; de én még ebben az esetben is megvárnám a bizottság munkájának befejezését és a végeredmény nyilvánosságra hozását.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage