Rózsa Edit Tartalom Elõzõ Következõ

RÓZSA EDIT (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Megpróbálom a rendelkezésemre álló 1 perc 25 másodpercet tartani és még Hága Antónia képviselõtársamnak is lehetõséget adni, hogy elmondja nagyon fontos mondandóját.

Elsõként, reagálva Kis Gyula képviselõtársam mondandójára: ez nem kétség, ebben teljesen egyetértünk, és azt gondolom, a vita e szakaszában le kell szögeznünk, hogy egyetlen párt, politikai erõ sem sajátíthatja ki magának a család eszméjét, a család értékeit és fontosságát. Nincs jogunk egymástól kétségbe vonni, hogy ezeket az értékeket vallanánk, és ha ebben megegyezünk, akkor már a vita is sokkal termékenyebb lenne.

Én a hozzászólásomban arra készültem, hogy a nonprofit szervezetek fontosságáról beszéljek. Úgy tûnik, nem igazán kell meggyõznünk már saját magunkat, hiszen a nonprofit törvény hamarosan a Ház elé kerül, hamarosan tárgyalni tudjuk. Így tehát a rendelkezésemre álló idõben - felhasználva ezt a lehetõséget - szeretném kiemelni és idézni a PHARE szociálpolitikai programja egyik szakértõjének gondolatát. "Az NGO-k kiépítése olyan szisztematikus fejlesztés, amelyre a társadalom normális mûködése érdekében szükség van. Hiszen kiegészítik és helyettesítik olykor az állam, a hatalom, az önkormányzatok tevékenységét, e nélkül pedig együttesen jó családpolitikát képtelenek vagyunk biztosítani." Így tehát nemcsak ránk, erre a Házra, a kormányra hárul felelõsség, hanem ebben az idõben Magyarországon mindannyiunkra. Köszönöm megtisztelõ figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage