Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Mivel további felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Az ajánlás 2. és 3. számú pontjai a törvényjavaslat 1. §-ának módosítását kezdeményezik, amely a tankerületi oktatásügyi központok megszüntetésérõl rendelkezik. A 2. számú ponthoz kapcsolódik a 11. számú pontban lévõ javaslat, amely a megyei tanügyi igazgatási irodát kívánja létrehozni. Indítványozom az ajánlás elõbb ismertetett pontjainak összekapcsolását. Errõl kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm, látható többség.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni e módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni az ajánlás 9. számú pontjához, amely a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánja kiegészíteni. Eszerint a nemzeti alaptanterv követelményeit és az ajánlott minta-kerettantervet a miniszter adja ki. E kérdéskörön belül már Kovács Kálmán úr elmondta hozzászólását. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni az ajánlás 15. számú pontjához, amely a törvényjavaslat 5. § (3) bekezdése felvezetõ szövegrészének módosítását kezdeményezi. Eszerint az értelmezõ rendelkezések a közoktatási törvény egészére vonatkozzanak. (Senki sem jelentkezik.) Felszólalásra jelentkezõ nincs. A részletes vita e szakaszát lezárom.

A vita lezárása után, utoljára az elõterjesztõ kaphat szót. Kérdezem Szabó Zoltán államtitkár urat, hogy most vagy az egyes módosító javaslatokról történõ határozathozatalt megelõzõen kíván-e szólni. (Dr. Szabó Zoltán: Majd akkor, köszönöm.) Késõbb kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a szakképzésrõl szóló 1993. évi LXXVI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1094. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/1094/16. számon kapták kézhez.

Az oktatási bizottság elõadója Körösfõi László képviselõ úr. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage