Pásztohy András Tartalom Elõzõ Következõ

PÁSZTOHY ANDRÁS, a mezõgazdasági bizottság alelnöke, elõadó: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! A mezõgazdasági bizottság megtárgyalta a vámtarifáról szóló, T/1294. számú törvényjavaslatot, és az alábbi vélemények figyelembevételével, egyébként egyhangúlag, általános vitára ajánlja.

A bizottsági vitában elhangzott, hogy igen nagy fontossága van a törvény meghozatalának, hiszen a GATT uruguayi forduló sikeres lezárásának eredményeként a mezõgazdasági és élelmiszeripari termékek importja 1995. január 1-jétõl tulajdonképpen liberalizálttá vált. Így az import beérkezését akadályozó adminisztratív korlátozások is megszûntek. Az agrárium importvédelmét kizárólag a vámok biztosítják, egyszersmind az élelmiszertermékeket, illetve magukat a mezõgazdasági termelõket, illetve a kereskedõket is.

Mindezek alapján rendkívül fontosnak tartjuk a vámtörvény életbe lépését, és bízunk abban, hogy a mezõgazdasági termelõket és a termékeiket úgy védik, óvják, mint ahogy segítik a piacra jutásunkat is.

Tisztelt Ház! A bizottságunk, még egyszer hangsúlyozom, egyhangúlag általános vitára alkalmaznak ítéli a javaslatot. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage