Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az azonnali kérdések, a kérdések és az interpellációk elmondására kedden, 14 órától kerül sor.

Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ma kezdõdõ ülésének napirendjére és idõtartamára vonatkozó ajánlását a hétvégi futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim.

Tájékoztatom önöket, hogy a házbizottság az ülést megelõzõen úgy határozott, hogy a mohi atomerõmû építése miatt szükségessé váló kormányzati teendõkrõl szóló elõterjesztés is szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén, azzal az eltéréssel, hogy erre ne a mai napon, hanem a holnapi ülésnapon, utolsó napirendi pontként kerüljön sor. Az Országgyûlés az általános vitát jövõ heti ülésén fogja lezárni.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a devizáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása a vezérszónoki felszólalásokkal. Az elõterjesztést T/1353. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/1353/2-5. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön az expozé és a bizottsági elõadók felszólalása már elhangzott. Most az egyes képviselõcsoportok vezérszónokai fejtik ki álláspontjukat a házbizottság ülésén létrejött megállapodásnak megfelelõen 10-10 perces idõtartamban.

Elõször megadom a szót Bauer Tamásnak, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselõcsoportja vezérszónokának; õt követi majd dr. Raskó György, a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportjától.

Most megadom a szót képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage