Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom - és a Független Kisgazdapárt országgyûlési képviselõcsoportja ebben egyetért velem -, hogy a fiatalok helyzetét azokból a tényekbõl kiindulva kell megvizsgálni, amelyek a fiatalok helyzetére jellemzõek. Nevezetesen: a fiataloknak elvették a lakáshoz jutás lehetõségét, a fiataloknak nincs munkába állási lehetõségük, és ezen túlmenõen most már a fiatalok továbbtanulási, illetõleg tanulási lehetõségei is majdhogynem ellehetetlenültek.

Ebben a helyzetben nyilvánvaló, hogy a fiatalok sokkal érzékenyebben reagálnak az õket érintõ hátrányos intézkedésekre, mint egyéb körülmények között tennék ezt. Ilyen helyzetben az, hogy õk a most megkezdett demonstrációval kívánják kikényszeríteni a miniszter úrral a tárgyalási lehetõséget, ez egy olyan természetes és mindenképpen támogatandó eljárásnak minõsül, amelynél a Kisgazdapárt álláspontja szerint csak azt nem lehet megérteni, hogy a miniszter úr miért zárkózik el ezektõl a tárgyalásoktól, ha a miniszter úr valóban szeretné a kérdéseket megoldani.

Egyértelmû, hogy a diákok igen tekintélyes hányada egyszerûen képtelen a jelen körülmények között tanulásának feltételeit biztosítani. Különösképpen áll ez a vidéki gyerekekre. És úgy gondolom, a vidéki gyerekek helyzete azért különös fontossággal esik latba a diákok általános helyzetének a megítélésénél, mert az ország lakosságának közel 80 százaléka vidéken él, és a vidéki gyerekek helyzete a leginkább ellehetetlenült, de ellehetetlenült az egész diákság helyzete is.

Ezért a Független Kisgazdapárt álláspontja az, hogy egy ilyen minimális igényt a kormányzatnak mindenképpen teljesítenie kell. Ezért felszólítjuk miniszter urat, hogy tárgyaljon a diákokkal a megoldás ügyében. Köszönöm a türelmét. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage