Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Annak hangsúlyozása mellett, hogy a Független Kisgazdapárt már hónapokkal ezelõtt szólt az innováció kérdését illetõen napirend elõtti felszólalásban, most arra utalnék, hogy a Független Kisgazdapárt többször is hangoztatta az álláspontját, hogy a tudományos kutatás és a kutatásfejlesztés a jövõ Magyarországa szempontjából meghatározó kell hogy legyen, hiszen ennek az országnak nincsenek jelentõs természeti kincsei.

Ilyen helyzetben - különösen a jövõkutatók elõrejelzéseire való tekintettel, miszerint azok az országok részesülnek majd a harmadik évezredben a megtermelt javak döntõ többségébõl, amelyek a tudományos kutatásra és a kutatásfejlesztésre jelentõs összegeket áldoznak, és ennek eredményeként a termékeikben nagyrészt jelen lesznek a tudományos kutatás eredményei - nyilvánvaló, hogy annak a Magyarországnak a számára, amelynek a természeti kincsekkel ellentétben viszont bõségesen rendelkezésére állnak a világviszonylatban is figyelemre méltó olyan szellemi bázisai, amelyek az ifjúságtól kezdve egészen az atom- és hidrogénkutatásban élen járó magyar tudósokig, a legfelsõbb szintig megjelentek, mi úgy gondoljuk, hogy igenis, az innováció az a terület, amellyel a magyar kormányzatnak különösképpen foglalkoznia kellene, amelyre építenünk kellene.

Ezért csatlakozunk mi is a Kereszténydemokrata Néppárt felvetéséhez. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage