Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Én megértem Pokorni Zoltán összes aggályát, ha van olyan levél, amilyet állít. Valószínûleg ugyanaz a levél van a birtokunkban, ezt jelezni kívánom, jelesül a Pollack Mihály Mûszaki Fõiskola fõigazgatójának egy tájékoztató jellegû levele, amelyben nincsenek nagy titkok, nincsenek olyan témák, amelyek a parlament nyilvánossága elé nem tartozhatnak. Pusztán arról van szó, hogy bizonyos státuszkérdéseket, illetve a két egyetem közötti megállapodásnak elsõsorban a technikai és nem a szakmai kérdéseit kívánják még esetleg finomítani. És nem többrõl van itt szó, mint egy finomításról, amelyet az intézmények a parlament döntése után ugyanúgy el tudnak végezni, csak immár egyetem és kar viszonylatában.

Én úgy gondolom, ezért nem volt igazán helytálló az, hogy ezt a határozathozatalt, illetve döntést eltoltuk. Tudniillik itt azért van jelentõsége az idõpontnak, ez pedig az, hogy a két egyetemnek is fel kell készülni azokra a feladatokra, amelyek az átszervezésbõl adódnak.

Én szentül hiszem azt, hogy ha Pokorni képviselõtársam esetleg idõben a tárcához fordult volna - mert ez egy hosszabb folyamat, január óta tartó vagy már a tavalyi évben megindult konkrét folyamat, tárgyalássorozat, nem az idõpontot mondom -, ez esetben mód lett volna arra, hogy azokat a vitás kérdéseket, amelyek még lehetnek, bár jelzem, hogy jelentõsek nincsenek, tisztázhatták volna a tárcával.

(21.10)

Én nagyon kérem a képviselõ urat, hogy mérlegelje azt is, hogy ez a két intézmény együtt akar dolgozni, mérlegelje azt is, hogy az áthallgatások tekintetében, a közös szakképzés tekintetében és így tovább jelentõs erõfeszítéseket tudnak és képesek tenni - elnézést, az idõvel nem kívánok visszaélni -, viszont azt is kérem akkor, hogy a megfelelõ információk után támogassa, hogy a jövõ héten döntés születhessen ebben az ügyben. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage