Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határoz a Ház, melyeket a kormány támogat. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a határozathozatal során figyelembe vesszük azokat a tárgyalás összevonására vonatkozó ügyrendi döntéseket, melyekrõl a részletes vitában az Országgyûlés már határozott.

Tisztelt Országgyûlés! A kiegészítõ ajánlás 1., 2., 4., 7., 9., 10., 11., 15., 16., 22., 24., 25., 26., 30. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Bejelentem, hogy az ajánlás 6., 10., 11. és 24. pontjait, valamint a kiegészítõ ajánlás 12. pontjában lévõ javaslatokat elõterjesztõje visszavonta.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 8., 14. és 27. pontjairól frakciókérésre szavaz az Országgyûlés.

A T/670/27. számú ajánlás alábbi pontjában, illetõleg a kiegészítõ ajánlás alább felsorolt pontjaiban lévõ módosító javaslatokat teszem fel most szavazásra, ismertetem ezeket: az ajánlásból a 2., 3., 4., 5., 7., 8., 14., 16., 19., 20., a kiegészítõ ajánlásból pedig a 3., 5., 6., 8., 13., 14., 17., 18., 19., 23., 27., 29., 31. és 32. számú pontban lévõ javaslatokat.

(20.40)

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 1., 9., 13., 17., 22., 23. pontjában és a kiegészítõ ajánlás 28. pontjában lévõ javaslatok elfogadását.

Kérdezem, a tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés 227 igen szavazattal, 26 ellenében, 4 tartózkodás mellett az említett módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, melyeket a kormány nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 106. § (5) bekezdése értelmében a módosító javaslatokról történõ szavazás elõtt az elõterjesztõ nyilatkozik arról, hogy egyetért-e a javaslattal. Arra figyelemmel, hogy az elõterjesztõk jelezték, hogy álláspontjuk megegyezik a kormányéval, még egyszer külön nem ismételjük meg, hogy ezeket a javaslatokat az elõterjesztõ nem támogatja.

A 12. pontban Dobos Krisztina a törvényjavaslat 3. § (3) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Ebben az alap tanácsában közremûködõ tárcák körét szûkíti. A költségvetési bizottság támogatja, az oktatási bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés 183 nem szavazattal, 73 igen szavazattal szemben, 8 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Az ajánlás 15. és a kiegészítõ ajánlás 20. pontjában Dobos Krisztina két változatot terjesztett elõ a 4. § (2) bekezdésének módosítására. A javaslat lényege a következõ: az alapból nyilvános pályázat alapján nyújtható a támogatás; a pályázat szövegét, a kedvezményezettek körét, valamint a támogatásban részesültek névsorát és a támogatás mértékét két országos napilapban közzé kell tenni.

Elõször az ajánlás 15. pontjában lévõ javaslatot teszem fel szavazásra, amelyet a bizottságok támogatnak. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 156 nem szavazatal, 84 igen szavazattal szemben, 22 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Most a kiegészítõ ajánlás 20. pontjában lévõ javaslatot teszem fel szavazásra, melyet a bizottságok támogatnak. Kérdezem, a tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 150 nem szavazattal, 91 igen szavazattal szemben, 23 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Az ülés vezetését átadom Kóródi Mária alelnök asszonynak. (Taps.)

(Az elnöki széket dr. Kóródi Mária, az Országgyûlés alelnöke foglalja el.

Jegyzõk: Nahimi Péter és dr. Kávássy Sándor)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage