Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem a többi képviselõcsoportot, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Nem jelentkezik senki.) Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! Áttérünk a privatizációs folyamatok és az állami vagyonkezelés jogszerûségét veszélyeztetõ visszaélések feltárását, a korrupcióellenes fellépést elõsegítõ országgyûlési eseti bizottság létrehozásáról szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatalára. Dr. Kristóf István, a Magyar Szocialista Párt frakciójából önálló indítványát új változatban H/1024. számon nyújtotta be, és ezt ilyen számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön az általános vitát lezártuk, és mivel a Házszabály értelmében az eseti bizottság létrehozatalára irányuló határozati javaslathoz nem lehet módosító javaslatot benyújtani, a határozathozatal következik.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a privatizációs folyamatok és az állami vagyonkezelés jogszerûségét veszélyeztetõ visszaélések feltárását, a korrupcióellenes fellépést elõsegítõ országgyûlési eseti bizottság létrehozásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 234 szavazattal, 2 ellenében, tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

(19.40)

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni? Senki nem kívánja frakciója álláspontját megindokolni.

Tisztelt Országgyûlés! Következik a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az elõterjesztést T/954. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/954/63. és /79. számokon számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem Akar László pénzügyi államtitkár urat, kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni? (Akar László: Igen.) Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage