Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársak! A 49 "nem" szavazatból 25 egységesen a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának "nem" szavazata volt. Tehát több mint a fele a "nem" szavazatoknak a Független Kisgazdapárt szavazatai közül került ki; a másik fele, a 24 nyilván a másik három ellenzéki párt soraiból. Köszönjük, hogy az ellenzék képviselõi közül egy sem szavazta meg az alapszerzõdés megerõsítésérõl szóló határozati javaslatot.

Elmondhatjuk: majd a történelem igazolni fogja, hogy ez nagyon rossz alapszerzõdés volt. A történelem megtanította a Független Kisgazdapártot - mert szerencsére a Független Kisgazdapárt történelmi tapasztalatokkal rendelkezik -... (Derültség az MSZP padsoraiban.).., hogy a haza kérdésében nem lehet tartózkodni, és jobban szerettük volna, ha az ellenzék egységesen "nem"-mel szavaz. (Zaj, derültség a bal oldalon.)

Azt a tapasztalatot, hogy tartózkodni nem lehet a haza kérdésében, mutatja, hogy korábban a magyar-ukrán alapszerzõdést sem szavazta meg a Független Kisgazdapárt, és semmivel sem lett jobb a Kárpátalján a magyarság sorsa. S higgyék el, a Szlovákiában élõ magyar testvéreink sorsa sem lesz semmivel jobb ennek az alapszerzõdésnek a megkötése után. Sajnos azok a nemzetközi szervezetek, amelyekben bízhatnánk, hogy majd segítik az emberi jogokat, a kollektív magyarságjogokat érvényre juttatni, természetesen nem fognak érvényesülni. Természetesen már a szlovák kormány igyekezete is és az erõs szlovák nacionalizmus meggátol minden jó szándékot, amelyet esetleg az alapszerzõdés kimunkálói próbáltak meg érvényesíteni. Úgy érzem, most a parlament kormánytöbbsége nagyon rossz döntést hozott, amelyet teljes fegyelmezettséggel, igazi bolseviki módra - muszáj ezt mondani: igazi bolseviki módra - szavazott meg a kormánykoalíció mindkét pártja. (Zaj, derültség az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

A Független Kisgazdapárt elutasítja, és a magyar nemzet érdekében "nem"-mel szavazott. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az FKGP padsoraiban. - Általános zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage