Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Fidesz parlamenti képviselõcsoportja "nem"-mel szavazott a törvény elfogadása során, annak ellenére, hogy nagyon fontosnak és a törvény megjelenését olyannak tartja, ami lehetõséget nyújt egy alap képzésével a természetben okozott károk elhárítására.

Indokolásul annyit kívánok elmondani, hogy módosító javaslataink közül többet elfogadtak, de sem a csomagolóanyagokra, sem a mûanyagokra, sem az üzemanyaggal kapcsolatos differenciált alapképzésre vonatkozó javaslatot nem fogadták el. Nem tudjuk elfogadni azt, amit elõttem szóló képviselõtársam már említett, hogy az érdekcsoportokkal való egyeztetés során ezekre a módosításokra csak egy-usque násfél év után kerülhetne sor.

Végül nem tudjuk azt sem elfogadni, hogy az energiatermelés ösztönzésére olyan tételt támogat a tisztelt Ház e törvény elfogadásával, amelynek inkább a korlátozására kellene törekedni. Ezért szavaztunk "nem"-mel a törvény elfogadása során. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage