Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket, folytatjuk a munkát. Szavazással fogjuk folytatni, tehát kérném, hogy a folyosón lévõ képviselõtársaink is fáradjanak be. (Rövid szünet.)

Tisztelt Képviselõtársaim! Mennél lassabban mennek a dolgok, annál tovább kell majd itt maradnunk. (Derültség, taps.) Tudom, hogy ez egy nagyon bölcs felismerés volt, de... (Rövid szünet.)

Megkérem képviselõtársaimat, foglalják el a helyüket! (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/953. számon, az egységes javaslatot pedig T/953/46. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Mivel módosító javaslatot senki sem nyújtott be, a zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 182 igen szavazattal, 16 ellenszavazattal és 45 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében Izsó Mihály kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Megadom a szót. Az elnöklést pedig Maczó Ágnes alelnök asszonynak adom át. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

(Az elnöki széket G. Nagyné dr. Maczó Ágnes, az Országgyûlés alelnöke foglalja

el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage