Petõ Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PETÕ IVÁN (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kósa képviselõtársunk körülbelül másfél órával ezelõtt kérdést intézett a pénzügyi államtitkár úrhoz, és ebben a kérdésben a parlamenti jó modorhoz nehezen illeszthetõ módon olyanokat is érintett, akik akkor nem tudtak közvetlenül reagálni a kérdésre.

Azt a kérdést feszegette a képviselõ úr, hogy ha az SZDSZ tudott arról, hogy a pénzügyminiszter úr végkielégítést kap, amikor a pénzügyminiszter urat kinevezték, akkor most - képviselõ úr kifejezését használva - farizeus az SZDSZ, ha rossz néven veszi, hogy a miniszter úr a végkielégítését fölveszi.

Szeretném tájékoztatni a képviselõ urat és a parlament egészét - miután nyilvánosan hangzott el ez a megfogalmazás -, hogy az SZDSZ természetesen nem tudott a végkielégítésrõl, ezért a mostani álláspontja következetes. Összeegyeztethetetlennek tartanánk, ha akkor más álláspontot képviseltünk volna, mint most. Azért képviseljük azt most, hogy nem egyeztethetõ össze a pénzügyminiszter úr pénzügypolitikájával az esetleges végkielégítés, mert eredetileg sem tudtunk arról, hogy ilyen mértékû végkielégítést vett volna kézhez a pénzügyminiszter úr.

Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage