Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Kérem, foglalják el helyüket, képviselõtársaim! Folytatjuk munkánkat.

Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy csonka házbizottsági ülést tudtunk tartani, mert a Fidesz és a KDNP nem képviseltette magát, de a jelen lévõ négy frakció - végigtekintve az elmaradásunkat is és a mai munka állását is - egyetértésre jutott a továbbiakat illetõen.

Ennek megfelelõen, a négy frakció egyetértése alapján: az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésére felállított bizottság két tagja megválasztásának semmisségérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitáját elnapolom. Folytatására várhatóan a jövõ héten kerül sor.

Tájékoztatom továbbá képviselõtársaimat, hogy a büntetõeljárási törvényt érintõ 10. napirendi pont, a polgári perrendtartási törvényt érintõ 11. napirendi pont, a bírósági cégnyilvántartást érintõ 12. napirendi pont, a környezetvédelemrõl szóló törvény részletes vitáját tartalmazó 13. napirendi pont formális megnyitására és elhalasztására holnap, 13 óra elõtt pár perccel kerül sor, a délelõttrõl ugyancsak elmaradt napirendi ponttal együtt.

A mai napon viszont még megtárgyaljuk a 14. pontot: a munka törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatását és lezárását; rögtön hozzáteszem, figyelembe véve, hogy írásban senki nem jelzett elõzetes felszólalási szándékot. Tehát most ezt a vitát megnyitom. Megkérdezzük majd, hogy kíván-e most valaki felszólalni, és ha nem, akkor lezárjuk ezt a vitát.

Továbbá folytatjuk a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat általános vitáját, és le is zárjuk - úgy, ahogy azt annak idején, már a múltkori házbizottságban is megtárgyaltuk, és ahogy azt most is megerõsítettük.

Tehát bejelentettem a 9. napirendi pont elhalasztását.

Mielõtt rátérnénk a 14. napirendi pontra, Balsai István képviselõ úrnak ügyrendi kérdésben megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage