Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! E napirendi pontunk lezárásaként csak annyit szeretnék elmondani, hogy nagy örömmel hallottam, hogy több frakció véleményében megfogalmazódott: ez a rendszer, ami eddig mûködött - és ide értem az elmúlt négy esztendõt is -, láthatóan nem vált be. Nem tudtuk elkerülni azt, ami ma is történt. A múlt ciklusban is - képviselõként, itt ülõ képviselõtársaimnak - azt hiszem, ismerõs volt jó néhány érv, ami most "átcsoportosult", attól függõen, hogy ki, milyen szerepet játszik. (Szórványos taps, derültség az MSZP padsoraiban.)

(20.40)

Én ezt senkinek nem a bírálataként mondom, ez egy természetes jelenség. De azt hiszem, tényleg jó lenne a jövõ esztendõben ezt elkerülni.

Nagyon nem szeretném, ha most abba az utcába mennénk bele, amelybõl nem jutottunk ki három esztendõn keresztül, hogy egy tiszteletdíjjal mûködõ bizottságot hozzunk létre, hogy a törvényjavaslatot kidolgozza. Szeretném megkérni a civil szervezeteket mint a legérintettebbeket, talán mégis rájuk kellene bízni, hogy ennek az elosztási rendszernek egyfajta módját dolgozzák ki; s mindenki, akinek erre vonatkozólag javaslata van, megteheti, és nyilvánvalóan nagy haszonnal lehet majd ezeket ezeknek a szervezeteknek megismerni.

Ezzel tisztelettel kérném az Országgyûlést, hogy tényleg fejezzük be ezt a részét a dolognak; hét napirendi pontunk van hátra, tisztelt Országgyûlés, és a Házszabály szerint az elfogadott napirendi pontok tárgyalását meg kell kezdeni. S mint ahogy tegnap bejelentettem, a Házbizottság állásfoglalásának megfelelõen lezárom az úgynevezett stabilizációs törvényjavaslat általános vitáját, és azt hiszem, hét vagy nyolc képviselõtársunk jelentkezett csak ahhoz, nem szólva a más napirendi pontokhoz jelentkezett hozzászólókról.

Figyelemmel arra, hogy a mostani szavazás után sorra kerülõ napirendi pontoknál nem lesz szavazás a késõbbiekben - mert az úgynevezett bírák ügyében módosító javaslat érkezett -, tehát az általános vitát lehet csak lefolytatni.

Tisztelt Országgyûlés! Ezek után tisztelettel kérném, hogy tényleg koncentráljunk a hátralevõ napirendi pontokra; s az elnöklést átadom Salamon László alelnök úrnak. (Taps. - Számos képviselõ távozik az ülésterembõl. - Rövid szünet.)

(Az elnöki széket dr. Salamon László, az Országgyûlés alelnöke foglalja el.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérem, foglalják el helyüket, folytatjuk munkánkat.

Soron következik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésére felállított bizottság két tagja megválasztásának semmisségérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája.

A nemzetbiztonsági bizottság elõterjesztését... (Zaj. - Az elnök csenget.)... H/894. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig H/894/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! A bizottság ülésén az indítványt illetõen kisebbségi vélemény is megfogalmazódott.

Elõször megadom a szót Kõszeg Ferencnek, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage