Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm. Polgárok nem szoktak üvöltözni, de úgy látszik, hogy még nem mindenki tekinthetõ valódi polgárnak. (Derültség, taps a bal oldalon.)

Az elmúlt öt esztendõ vitáit természetesen szerencsétlen dolog lenne folytatni, ezért én azt tartanám a leghelyesebbnek, ha a Házszabályban lehetséges módon ez a javaslat visszakerülne a bizottsághoz, a bizottság mindazokat a megfontolásokat, amelyek a vitában elhangzottak, figyelembe venné és ilyen módon egy módosított tervezettel állna elénk. Egy tétel mindenesetre biztos: nemlétezõ szervezetnek adófizetõk pénzét odaítélni valóban nagyon helytelen dolog lenne, s amikor egyes képviselõtársaim a kétezer forintos tandíjról igen sokat és jogosan érvelnek, akkor gondoljanak arra, hogy nemlétezõ szervezetnek jogszerûtlenül odaítélt milliókból még mindig nagyon sok diáknak lehetne tandíjsegítséget, tandíjkiegészítést adni.

A fentiek alapján azt szeretném kérni azoktól a képviselõtársaimtól, akiket az érvek meghatnak, hogy ne essenek abba a hibába, hogy valamifajta csalhatatlan ítélõszék megfellebbezhetetlen döntésének hozzák egy paritásos bizottság határozati javaslatát. Ezen a javaslaton még dolgozni kell, és amennyiben jobb formában elénk fog kerülni, akkor a szocialista képviselõcsoport is támogatni fogja. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage