Tardos Márton Tartalom Elõzõ Következõ

TARDOS MÁRTON (SZDSZ): Elnök Asszony! Igen tisztelt Ház! A Szabad Demokraták Szövetsége a törvényt megszavazta. A törvényt fontos törvénynek minõsíti, olyannak, amely a magyar rendszerváltást meg fogja erõsíteni, a tulajdoncserét, amely szükségessé válik a hatékony gazdálkodás kialakítása érdekében, elõ fogja segíteni, ezért nagy szerepet fog játszani a magyar gazdaság stabilizálásában és a gazdasági növekedés elindításában.

Három jelentõs tényezõ van, ami e törvény támogatását és megszavazását fontossá teszi.

Egyszerûsített privatizációs szervezetet hozott létre, másodszor: lényegesen egyszerûsítette azt a bürokratikus folyamatot, amivel a privatizációt végre lehet hajtani, és így hatékonnyá tette az eladás, a magántulajdonba juttatás rendjét, és olyan helyzetet fog teremteni - ez a harmadik erénye ennek a törvénynek -, amely a belföldi és külföldi befektetõk számára a magyar gazdaság stabil helyzetét indokolja és bizonyítja, bztonságos feltételeket teremt a befektetõk számára.

Amikor azt mondtam, hogy fontos törvénynek tartom a privatizációs törvényt és olyannak, amely a gazdaság növekedését és stabilizálását elõsegíti, akkor nem állítottam azt, hogy ez a törvény, amilyen formában ma elfogadásra került, tökéletes törvény lenne.

Egyrészt sajnálatosnak tartom azt, hogy a törvény késve került a tisztelt Ház elé és késve került elfogadásra, ez megzavarta a magyar gazdálkodás fejlõdését az elmúlt hónapokban, másrészt sajnálatosnak tartom, hogy a törvény az átláthatóság és a privatizáció népszerûvé tétele, társadalmi elfogadtatása érdekében nem tett meg minden szükséges és lehetséges intézkedést.

Sajnálatos az, hogy a privatizációval foglalkozó intézmény egy olyan kormánykézben lévõ részvénytársaság, amely a társasági törvény által van csak szabályozva és nincsenek különleges jogai ezzel kapcsolatban az állami szerveknek...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage