Varga Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA LAJOS (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Gondolom, nem mondok újdonságot azzal, hogy a szocialista frakció is igennel szavazott, és talán az indoklásunk sem lesz meglepetés az önök számára. Igennel szavaztunk, elsõsorban azért, mert ezt a törvényt szükségesnek és hasznosnak tartottuk; szükségesnek azért, hogy a közpénzek nagy részét megfelelõ pályázatok - nyilvános pályázatok - alapján lehessen felhasználni -, és ez a törvény ezt lehetõvé teszi. Hasznosnak tartottuk a törvényjavaslatot, illetve tartjuk a törvényt abból a szempontból - mint ahogy itt már képviselõtársaim az indoklásnál is utaltak rá -, hogy lehetõséget biztosít arra, hogy a hazai vállalkozásokat elõnyben részesítse abban az esetben, hogyha egyébként azonos feltételekkel pályáznak egy-egy közmunkára, közpénzbõl megvalósuló munkára.

Külön öröm számunkra, hogy a vitában hozzászólók általában a törvény szükségességérõl beszéltek, általában a törvény hasznosságát emelték ki, és természetesen örültünk annak is, hogy a végén egy ilyen arányú szavazással ezt a szándékukat meg is erõsítették.

Engedjék meg ellenzéki képviselõtársaim - akik ebben a vitában részt vettek, és akik a szavazásnál ezt ki is nyilvánították -, hogy a szocialista frakció nevében ezért is köszönetet mondjak önöknek. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage