Puch László Tartalom Elõzõ Következõ

PUCH LÁSZLÓ (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Azt gondolom, ami az elõbb elhangzott a Fidesz részérõl, hogy mindent vegyünk majd tárgysorozatba és vitassunk meg, azért ez nem igazán járható út, hisz a parlamentnek más dolga is van. (Felzúdulás a jobb oldalon. - Közbeszólások.) Vannak olyan dolgok, amik a megvitatás után sem igazán értékelhetõk. Ez a javaslat - meggyõzõdésem szerint - azt jelenti, hogy közel 150-200 milliárd forintot gyártunk a bankjegynyomdánk mellett.

Ezen túlmenõen a kárpótlási jegyek felhasználási körével kapcsolatban szeretném felhívni Torgyán képviselõtársam figyelmét, hogy ez a javaslat alapvetõen a kárpótlási törvények elveit sérti, ami azt mondja, akinek van tartozása és kárpótlási jeggyel tud fizetni, az sokkal elõnyösebb helyzetbe kerül, mint az, akinek nincs tartozása, hisz az csak a normál rendben lesz képes felhasználni a kárpótlási jegyét. Azt gondolom, ez az elv semmiképpen nem követhetõ, nem járható, és nemcsak azért, mert az Alkotmánybíróság egy zsinórmértéket állapított meg a kárpótlás során, ami mindig az egyenlõ elbírálás elvét hozta.

Ezért úgy gondolom, ennek a javaslatnak a tárgysorozatba-vételét a szocialista frakció nem tudja támogatni. (Taps a bal oldalon. - Zaj a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage