Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót.

Igen tisztelt Elnök Assszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Pokorni Zoltán képviselõtársunk, a Fidesz országgyûlési képviselõcsoportjának tagja kifogásolta, hogy a Független Kisgazdapártban Homoki képviselõtársunk többször egymás után interpellálhatott, a Fidesz pedig a cseréjét nem tudta érvényesíteni.

Úgy gondolom, ahhoz, hogy a Fidesz igen tisztelt képviselõi a kérdést világosan lássák, fel kell hívjam a figyelmüket a Házszabály 115. §-ának (3) bekezdésére, amelybõl megállapíthatóan az interpellációkat a benyújtásuk sorrendjében kell tárgyalni. Ez alól egyetlenegy kivétel van, nevezetesen az a szabály, hogy valamennyi képviselõcsoportnak joga van egy interpellációt elmondania. Ezt az egy interpellációt a Fidesz bejelentette.

Ezt meghaladóan a csere kérdése már nem a Házszabály körébe tartozik, hanem a pártok megállapodásából fakadó lehetõség, miután azonban a Fidesz megfelelõ számú jegyzõvel rendelkezik, úgy gondolom, tudniuk kellene, hogy idõben be kellett volna jelenteniük a jegyzõi irodán, hogy ilyen csere történt a frakción belül.

Ezért arra kérem, igen tisztelt Pokorni képviselõtársamat, ha a Fidesz nem ismeri a Házszabályt, ezért ne a Független Kisgazdapártra haragudjanak.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage