Dögei Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DÖGEI IMRE (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselõház! Képviselõtársaim! Tudni kell ehhez a kérdéshez azt, hogy a kunmadarasi reptér sorsa ebek harmincadjára jutott. Magyarország legnagyobb repülõterérõl van szó, 1180 lakás áll rendelkezésre, 60 hangár, egy gyönyörû kifutópálya, mely 2500 méter hosszú, és rendkívül alkalmas lenne Magyarországnak egy raktárbázisra. Rendkívüli jó volna azonban az is - én most javaslatot is teszek a kérdés mellé -, ha valahogy elfelejtenék, hogy Magyarország kelet felé lejt; ha át tudnánk csoportosítani a Dunántúlról vagy a Duna-Tisza közérõl, vagy netalán a fõváros megterhelését a vidékre áttenni.

Ezért fontos ez a kérdés, mert a terület aggódva figyeli - fõleg Kunmadaras önkormányzata -, hogy mit fog csinálni a magyar kincstár ezzel a csodálatos reptérrel, amelyrõl zárójelben azt is elmondhatom, hogy egy halálgyár szûnt meg akkor, amikor a volt szovjet repülõtér alkalmazottjai és két ezrednyi katonája kivonult.

Kérdezem a miniszter urat, hogy mi lesz valóban a kunmadarasi reptér sorsa, mert ami ott van, az egy katasztrofális helyzet. Várom miniszter úr válaszát. (Taps a kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage