Solymosi József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SOLYMOSI JÓZSEF (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A stabilizációs program folytatásaként március 17-én megjelent egy együttes IKM-PM-rendelet. Ez a rendelet hivatott szabályozni egyes fontos beruházási javak esetében a 8 százalékos általános vámpótlék visszaigénylési lehetõségét. Ebben szerepel többek között jó néhány mezõgazdasági termék, illetve mezõgazdaságban használatos eszköz vámpótlék-visszaigénylési lehetõsége. Ugyanakkor a szakmai közvélemény általános megdöbbenéssel fogadta, hogy a listában nem szerepelnek a mezõgazdasági vontatók, illetve mezõgazdasági traktorok.

Tudvalevõ, hogy Magyarországon nincs traktorgyártás, tehát valamennyi ilyen jellegû eszköz külföldrõl kerül Magyarországra. S azt is lehet tudni, hogy nemrégen hagyta jóvá a parlament azt a törvényt, amelyben lehetõvé tette a mezõgazdasági traktorok vásárlása esetén a kamat 70 százalékának állami támogatással való csökkentését.

Éppen ezért úgy gondolom, itt valami félreértésrõl van szó, és nagyon remélem, a miniszter úr azt fogja válaszolni, hogy ezt a félreértést rövid úton korrigálni lehet.

Köszönöm szépen. (Taps.)

(14.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage