Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkezdenénk ülésünket, ha határozatképesek lennénk. Kérném a frakcióvezetõket, biztosítsák a Ház határozatképességét, mert azonnal szavaznunk szükséges! (Rövid várakozás után folytatja:)

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Honvédség és a Román Hadsereg alegységei egymás országában végrehajtásra kerülõ közös kiképzésérõl és gyakorlatáról szóló országgyûlési határozati javaslatát, H/922. számon.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalásbavétellel? Kérem, szavazzanak! (Szavazás: 134 igen, 0 nem, 4 tartózkodás. - A Ház nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! Még nem határozatképes a Ház. Kérném a frakcióvezetõket, intézkedjenek, hogy tudjunk szavazni! (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket, mert kezdenénk a szavazást!

Tisztelt Országgyûlés! Újra szavazunk - mivel az imént határozatképtelen volt a Ház - a kormány sürgõs tárgyalásbavétel iránti kérelmérõl, a Magyar Honvédség és a Román Hadsereg alegységei egymás országában végrehajtásra kerülõ közös kiképzésérõl és gyakorlatáról szóló országgyûlési határozati javaslatról, H/922. számon.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalásbavétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 209 igen szavazattal, 16 ellenszavazattal, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a felsõoktatás fejlesztésének irányelveirõl szóló országgyûlési határozati javaslatát H/915. számon.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalásbavétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Pécsi Ildikó jelzi, hogy nem mûködik a gépe.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 203 szavazattal, 23 ellenszavazattal, 12 tartózkodással a tövényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette. Kérném Pécsi Ildikó gépének bekapcsolását!

Tisztelt Országgyûlés! A kormány kivételes és sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a helyi önkormányzatok 1995. évi új induló címzett-támogatásáról, továbbá a helyi önkormányzatok címzett- és céltámogatási rendszerérõl szóló 1992. évi LXXXIX. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát T/924. számon. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 5 ellenszavazattal, 9 tartózkodással az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásbavételhez is a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 259 igen szavazattal, 6 ellenszavazattal, 5 tartózkodással a kivételes eljárásba vett törvényjavaslatot sürgõsséggel tárgyalja.

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm az önkormányzati bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az emberi jogi bizottság önálló indítványát új változatban H/957. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Hága Antóniának, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage