Sasvári Szilárd Tartalom Elõzõ Következõ

SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen.

Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A pénzügyminiszter úr elõterjesztése alapján a kormány úgy döntött, hogy csökkenti a lakásépítési, -vásárlási támogatásra jogosultak körét. A mai napon hatályba lépõ kormányrendelet korlátozza az esetlegesen támogatásban részesülõk építendõ lakásának nagyságát. Kisebb - egy, másfél, két - szobaszámú és kisebb építési költségû lakásokat kíván támogatni ez a módosított rendelet, miközben emelkednek az építõipari árak, és a gazdasági megszorító intézkedések 9 százalékos reálbércsökkenést indítványoznak.

Miután a rendelet szerint gyermekekre már nem lehet fölvenni további pénzt, plusz kiegészítést, immár lezáródik az a lehetõség, hogy fokozatosan jussanak normális méretû lakásokhoz az erre vállalkozó két-háromgyermekes családok. Így csökkenni fog a lakásmobilitás, és megszûnik a minõségi csere lehetõsége.

Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdésem: miért döntött úgy a kormány, hogy csökkentik a lakásépítési támogatásra jogosultak körét, hogy leszûkítik az építendõ házak, lakások normális életvitelhez szükséges méretét. Tudja-e azt az államtitkár úr, illetve a kormány, hogy döntésének következményeképpen a lakásmobilitás csökkenni fog?

Köszönöm. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage