Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Sajnos, a feltett kérdés messze túlmutat azon, amit elõzetesen számomra jeleztek, és azt hiszem, hogy két percben egyszerûen lehetetlen is erre teljeskörûen válaszolni.

Mindenekelõtt azonban egy nagyon fontos dolgot szeretnék rögzíteni: a mai napig hivatalosan sem a biztosításfelügyelethez, sem a Pénzügyminisztériumhoz nem érkezett megkeresés, amely indítványozta volna a kötelezõ gépjármûbiztosítási díjak felemelését. Amennyiben ilyen nem érkezik, akkor azt gondolom, hogy ez a felvetett problémák egy részét automatikusan megoldja vagy legalábbis mérsékli.

Ha és amennyiben ilyen érkezni fog, akkor természetesen a szokásos eljárás keretében alakul ki az a végleges javaslat, amely a pénzügyminiszter elé kerül döntésre, és ennek keretében természetesen azokat a körülményeket, amelyeket a képviselõ úr is említett, teljeskörûen mérlegelni fogjuk.

Nyilvánvalóan az a mérték, ami erre az évre eredetileg kialakult a díjemelésre vonatkozóan, pontosan tekintettel volt arra, hogy a biztosítóknak a mi álláspontunk szerint is vannak még - finoman is fogalmazva - hatékonysági tartalékai, tehát nem kizárólag a díjemeléssel kell a helyzetüket javítani.

Én egyelõre nem szeretnék egy olyan helyzetre vonatkozólag reagálni, amilyen helyzet még nem következetett be, nevezetesen, ha és amennyiben a biztosítók majd kezdeményezik ezt az emelést, akkor fogjuk kialakítani a Pénzügyminisztérium álláspontját.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage