Morvai Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

MORVAI FERENC (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Nem kívántam hozzászólni a 8 hónappal megkésett Bokros-csomaghoz, de az itteni vita kikényszerítette belõlem, hogy egy-két gondolatot hozzáfûzzek.

Úgy gondolom, egyáltalán nem kivetnivaló Gyimóthy Géza úr erõsebb szóhasználata, mert az életben, a magyar valóságban sokkal szomorúbb helyzettel találkozunk. Úgy gondolom, hogy a Bokros-csomag nem a magyar valóságot tartalmazza. A Bokros-csomag semmi mást nem szolgál, mint a külföldi adósság minden áron történõ fizetését és a belsõ költségvetési hiány minden áron történõ finanszírozását - ahogy külföldrõl diktálják. Véleményem, mint gyakorlati szakembernek, hogy amennyiben ez a Bokros-csomag végrehajtásra kerül, tönkreteszi a még mûködõ magyar vállalatokat, vállalkozókat, szét fogja zilálni a magyar családot - és amennyiben a magyar család tönkremegy, a jövõben nem beszélhetünk Magyarországról -, és tönkreteszi a magyar szellemi tõkét.

Úgy gondolom, hogy a fogyasztás ilyen mérvû csökkentése teljesen tönkreteszi azokat a még termelõ és termékeket elõállító vállalatokat, amelyek még egyáltalán mûködnek. Nem véletlen, hogy a Bokros-csomag bejelentése óta és azelõtt is ebben a bizonytalanságban nagyon-nagyon szaporodik az öngyilkosok száma. Nem véletlen, hogy meglódult a feketekereskedelem ebben az országban, ez a Bokros-csomag is ezt fogja szolgálni. Nem véletlen, hogy mentik ki a tõkét az országból, mert bizonytalan a politika, és ahol bizonytalan a politika, oda nem megy a tõke, és nem érzi magát ott biztonságban.

Úgy gondolom, hogy a Bokros-csomagot minél elõbb vissza kellene vonni, és úgy gondolom, hogy van megoldás a költségvetési hiány finanszírozására: el kell számoltatni a jogtalanul elvett állami tulajdonokról, felül kell bírálni a külsõ államadósság törlesztését és akkor egybõl megtaláljuk a pénzt, a 170 milliárdot. Itt van az országon belül, csak meg kell találni a tetteseket és nemcsak beszélni róla. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage