Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Amint már korábban is mondtam, ismét utalok rá: nemcsak az utóbbi néhány hónap ellentmondásairól, hanem több év ellentmondásairól van szó. Nagy örömmel hallgatom, amikor most a jelenlegi kormánypárti - korábbi ellenzéki - képviselõtársaim olyan tökéletesen és szépen tudják, hogy nekünk akkor mit kellett volna tenni, de ha abba az irányba véletlenül egy ártatlan lépést tettünk, akkor üvöltöttek a szociális érzéketlenségrõl. Arról nem beszélve, hogy nem ezzel a programmal kerültek kormányra, holott tudták - most halljuk -, hogy elõbb-utóbb ezt kell csinálni.

Itt nagyon szép dolgok vannak: ez a szocialista párt választási programja - megmutatom, hogy mindenki lássa (Felmutatja.) -, gyönyörû dolgok vannak benne. "Nem támogatható olyan képmutató politika, amely a gyermekvállalást csak a szülésig ösztönzi, de a már megszületett gyermek nevelésében magára hagyja a családot." Akkor még nem volt támogatható! "A gyes összegének az emelése is halaszthatatlan. Nem támogatható azonban ez a lépés a gyermekgondozási díj megszüntetése árán, legfeljebb a gyed összegének további maximálása fogadható el, csupán kényszerû megoldásként." És sorolhatnám tovább, hiszen ebben a programban a jelenlegi intézkedéseknek homlokegyenest ellentmondó ígéretek tömege van.

(12.10)

Nyolc hónapon keresztül nem indították el ezt a folyamatot - nyilván túlságosan közel volt az önkormányzati választás, és az önkormányzati választások elõtt nem lépték meg ezt a lépést; csak az Antall-kormány tett olyan "szép" lépést, hogy a beiktatása után egy hónappal pótköltségvetést készített, energiaár-emelésekkel... Javaslom mindenkinek az akkori újságcikkeket elolvasni.

Egyébként pedig ezt a sebészi hasonlatot azért nem szeretem, mert ha a sebész elõkészítetlenül vagdalkozni kezd, abba belehalhat a beteg. Ha véletlenül a mûtét során valakinek az életfontosságú szervét találják eltávolítani, akkor a második ülésben már nem lehet helyrehozni.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage