Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Békesi László nagyon sok ellenzéki képviselõi véleményt említett. Nyilván a legjobb szándék mellett óhatatlanul is elõfordul, hogy más tartalommal, illetve talán nem itt elhangzott ellenzéki érveket, esetleg parlamenten kívüli ellenzéki érveket említett. Ezért szükségesnek tartom, az idõ lehetõségeit figyelembe véve, egy-két tétel leszögezését.

Nem a váratlan akció a mi fõ gondunk. Az a fõ gondunk, hogy egy nyolchónapos semmittevés után úgy látjuk, kapkodott a kormány. Azért látjuk úgy, hogy kapkodott, mert van olyan alapvetõ adótörvény - például a személyi jövedelemadó -, amelyet immáron harmadszor módosítanak. Azért tartjuk ezt kapkodásnak, mert egyszer megnyitják az átalányadózás lehetõségét, majd utána jelentõsen korlátozzák. Mi más ez, ha nem kapkodás?

Úgy gondoljuk és azt tapasztaltuk, hogy voltak kedvezõ tendenciák is a gazdaságban: az infláció csökkenése, a munkanélküliség csökkenése és a külföldi tõke beáramlása. Meglátásunk szerint ezek a tendenciák megfordultak: az infláció növekszik, a munkanélküliség növekszik, a külföldi tõke beáramlása csökken.

(12.00)

Azt mondjuk, milyen gazdasági stabilizáció az, ami ezeket a jegyeket viseli magán. Ezt nem tartjuk helyesnek.

Végezetül hadd mondjam még el, hogy meglátásunk szerint a kormány nem épít, hanem rombol. Úgy rombol le intézményeket, hogy nem épít helyettük újakat. Nagyon jó példa erre a szociális ellátórendszer. Úgy rombolja le a régit, hogy újat helyette nem épít.

Ezek a fõ kifogásaink, és ezeket igenis fenntartjuk. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage