Ivanics István Tartalom Elõzõ Következõ

IVANICS ISTVÁN (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Élvezettel hallgattam Békesi László, volt pénzügyminiszter úr elõadását. Nagyon sok figyelemre méltó dolog elhangzott. A végén arra lettem figyelmes, annyira magával ragadott ez a fejtegetés, hogy végeredményben abba a helyzetbe kerültem - és gondolom, nagyon sokan -, hogy a fától hirtelen az erdõ eltûnt, tehát nem láttuk a fától az erdõt.

Ez pontosan az, hogy a hivatalba lépõ új kormány nem végezte el az alapvetõ feladatokat, részben, amit ígért, tehát hogy olyan stratégiát állít, amely szakértelmet sugároz. Nevezetesen: ez megkövetelte volna, hogy azonnal egy államháztartási reformhoz kezd a kormány. Ezzel el lehetett volna érni olyan megtakarításokat, hogy nem kell egy ilyen valóban nem elõkészített és valóban nem átgondolt, a család ellen irányuló megszorító csomagot a parlament elé hozni.

Úgy gondolom, ha ez a kormány valóban figyelemmel kísérte az elõzõ idõszakok tevékenységét, akkor abból le lehetett volna vonni egy olyan következtetést, hogy mit tartok meg az elõzõ idõszak gazdasági helyes folyamataiból, és mit vetek el, nem pedig egy elõre meghatározott politikai forgatókönyv szerint egy olyan átalakítást csinálok az egész gazdasági intézményrendszerben, ahol nem tudok majd a következõ lépésben igazából szabadon cselekedni. Mert most már az államháztartási reform végrehajtása is nehéz lesz ezen kormányzat számára. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage