Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr.

Két ponton szeretnék reagálni azzal kapcsolatban, ami itt korábban elhangzott: az egyik az az, hogy azt gondolom, a szocialista párt frakcióvezetõjének bizonyos jogi érzékenysége azt hiszem, hiányzik. A Házszabályt be kell tartani akkor is, ha az esetleg kényelmetlen.

Egyébként - anélkül, hogy feleleveníteném a múlt heti vitát - Dávid Ibolya képviselõ asszony, akire utalt a vitában, már az alkotmányügyi bizottság ülésén jelezte ezt az eljárási akadályt. Nem kedden... (Közbeszólás: Úgy van!)... történt tehát ennek a jelzése, vagyis teljesen korrekt volt ebben az ügyben az ellenzéknek az eljárása. Egyébként egy meg nem történt jogi aktus esetén valóban nem folytatható a Háznak az ülése, nem is alakult ki a házbizottságban ezzel kapcsolatban megfelelõ vélemény.

Ha pedig az a legfontosabb - és ez a második megjegyzésem -, hogy a tévénézõk minden részletében megismerhessék a Bokros-csomag - egyébként a magyar társadalom számára meglehetõsen súlyos terheket jelentõ - törvényjavaslatainak a tárgyalását, ebben az esetben nem este tíz óra körül kellene ezekrõl a kérdésekrõl vitatkozni, hanem gyakorlatilag mindig tévéképernyõ elõtt. Abban az esetben tehát, ha ez az aggodalomnak a fõ tárgya, hogy a tévénézõk nem értesülhetnek minden tekintetben, akkor a Háznak a munkáját így kellene teljes mértékben alakítani, s talán nem két hét alatt kellene egy huszonegy törvénybõl álló csomagnak a tárgyalását megejteni.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage