Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Képviselõtársaim! Három név is megjelent a monitoron, s az egyiknél.., a másiknál... - mind a háromnál jelzik, hogy téves. Ahogy kiejtettem, közöltem ezt a körülményt, jelentkezett a monitoron a jelzés, hogy tévesek a jelentkezések.

(17.10)

Tisztelt Képviselõtársaim! Az elõterjesztéshez egyetlen módosító javaslat érkezett, ezért a szavazás egyetlen döntést igényel. Az ajánlás 1. pontjában dr. Balsai István az 1. §-ban a törvény 6. §-a (3) bekezdésének módosítását javasolja. Eszerint a jogosult az életjáradék folyósítását 1995. szeptember 30-áig kérhesse. A módosító javaslatot az emberi jogi bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 55 igen, 37 nem, 84 tartózkodás. - Az Országgyûlés nem határozatképes.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlésben 176 szavazatot adtak le a képviselõtársak, ezért most határozatot hirdetni nem tudtam.

Megismételjük a szavazást. Kérem a frakciók vezetõit vagy a helyetteseket, intézkedjenek, hogy a soraink egészüljenek ki, hogy a határozatképességet helyre tudjuk állítani. Kérem a teremügyeleteseket is, hogy a folyosóról szíveskedjenek beszólítani az esetleg kint tartózkodó képviselõket, mert a Ház e pillanatban nem határozatképes. (Rövid szünet. - Több képviselõ érkezik az ülésterembe.)

Megismételjük a határozathozatalt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 60 igen, 29 nem, 92 tartózkodás. - Az Országgyûlés nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! 181 szavazat leadására került sor, a Ház most sem határozatképes.

Még egy kísérletet teszünk. Kérem a frakciók vezetõit, a munkák szervezõit, a teremügyeleteseket, hogy szólítsák be a képviselõket, akik még netán nem foglalták el helyüket. (Rövid szünet.)

Következik a határozathozatal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 58 igen, 27 nem, 93 tartózkodás. - Az Országgyûlés nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 43. §-a (2) bekezdése alapján megállapítom, hogy a Ház most határozatot nem tudott hozni. Határozathozatal hiányában elrendelem a hiányzó képviselõk névsorának az Országgyûlés legközelebbi ülésén történõ közzétételét. Ezen a bejelentés nélkül távol lévõ képviselõk értendõk a Házszabály értelmében.

A határozathozatalt is a Házszabály vonatkozó rendelkezése értelmében kénytelen vagyok elnapolni.

Szekeres Imre frakcióvezetõ úr ügyrendi kérdésben kért szót. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage