Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Miniszter úr, én megértem, hogy ma öt utas utazik a vonaton egy szerelvényen, és ezért nem érdemes vasutat fönntartani. De a térség gazdasági szerkezete, térszerkezete még nem alakult ki. Mély válságban van az ottani térségben az ipar, mély válságban van a mezõgazdaság, és még nem dõlt el az az iskolaszerkezeti módosítás, amit a miniszter úrral szemben ülõ miniszter fog majd az országra ráerõltetni, és hogy az milyen közlekedési vonzattal jár majd a Nagykálló-Nyíradony közötti falvak és tanyák viszonylatában.

Ez a népség, 1995-ben lesz 1100 éve, hogy a besenyõk elõl idemenekült. Azóta itt él, itt farag bölcsõt, itt épít házat, itt szánt, vet, itt próbál megélni. Szeretne biztosat tudni arról, hogy valóban teheti-e ezeket a dolgokat, amiket 1100 évig cselekedett.

Én most miniszter úr korrekt válaszát azzal a feltétellel fogadom el, hogy remélem, a szociál-liberális kormány jóvoltából nem kell e térség lakóinak 1100 év után újabb hazát keresni nyugaton, és azzal a feltétellel fogadom el, hogy Szabolcs megyében akár egyetlen méter vasút megszüntetéséért is kemény küzdelmet fogunk vívni, mert hogyha a megye lakosságarányban olyan támogatást kapna, mint Budapest kap lakosságarányban, akkor nemigen lennének ilyen bajok sem gazdaságilag, sem társadalmilag, urambocsá!, talán még az infrastruktúrával sem.

Köszönöm szépen miniszter úr válaszát. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage