Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Interpelláló képviselõtársunk nem fogadta el a miniszter úr válaszát.

Kérdezem az Országgyûlést, hogy elfogadja-e a választ. Kérem, szavazzanak. (Szavazás. - 130 igen, 29 nem, 15 tartózkodás. - Az Országgyûlés nem határozatképes. - Többen jelzik, hogy nem mûködik a gépük.)

Tisztelt Országgyûlés! Kinek nem mûködik a gépe? (Többen jelentkeznek.) Kérném bekapcsolni Bihari Mihály, Csehák Judit, Orosz István, Benkõ András, Bajor Tibor gépét.

Tisztelt Országgyûlés! Hogyha nevezett képviselõtársaink gépét bekapcsolják, tartok tõle, hogy még akkor sem lesz határozatképes az Országgyûlés, úgyhogy meg kell ismételni a szavazást. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Az interpelláló képviselõtársunk nem fogadta el a választ. Kérdezem az Országgyûlést, hogy elfogadja-e a választ. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 138 igen, 30 nem, 18 tartózkodás. - Az Országgyûlés nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! Képviselõtársaink közül kinek nem mûködik még a gépe? (Többen jelentkeznek.) Bihari Mihály, Molnár János.

Jó lenne, ha a frakcióvezetõ urak gondoskodnának a frakciók tagjainak az ülésteremben való elhelyezésérõl. (Derültség, mozgás, zaj. - Néhány képviselõ érkezik.)

Kérném képviselõtársaimat, hogy foglalják el helyüket. Próbáljunk ezen a kínos szituáción túlhaladni!

Tisztelt Országgyûlés! Megismételjük a szavazást. Interepelláló képviselõtársunk még mindig nem fogadta el a választ. (Derültség.) Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a választ. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Szórványos taps.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 146 igen, 32 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a választ elfogadta.

Megkérem a tisztelt Országgyûlést, hogy biztosítsa az Országgyûlés határozatképességét.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Takács Péter képviselõtársunk, MDF, interpellációt nyújtott be a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszterhez "A Nagykálló-Nyíradony közötti vasútvonal jövõjérõl" címmel. Dr. Takács Péter képviselõtársamat illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage