Szabó Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A pszichiátriai gondozók dolgozóinak megkeresése alapján teszem fel kérdésemet: "Kaphatnak-e, s ha igen, mikor, munkahelyi pótlékot az országban mûködõ pszichiátriai gondozók dolgozói?"

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szociális, egészségügyi, család-, gyermek- és ifjúságvédelmi ágazatban történõ végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítása felsorolja azokat a munkahelyeket, ahol az alkalmazottakat pótlék illeti meg. A pszichiátriai gondozók dolgozói nehezményezik, hogy õk ebbõl a felsorolásból kimaradtak, s már 1994 tavaszán - a rendelet megjelenése után - a dolgozók aláírásával nyomatékosított kérelmet juttattak el a Népjóléti Minisztériumba.

Választ az akkori minisztertõl már nem kaptak, s kérésük az új miniszter kezébe bizonyára nem került. Nem szándékozom ecsetelni a fenti dolgozók tevékenységét, ezt államtitkár úr nálam sokkal jobban ismeri, de az alkalmazottak kérésére kérdezem: kaphatnak-e, s ha igen, mikor munkahelyi pótlékot az országban mûködõ pszichiátriai gondozók dolgozói? (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage