Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselõ Úr! Azt szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy az elmúlt négy év során a korábbi képviselõházban is sokszor szóba került a televízió. S én azt szeretném, ne a parlament, s lehetõleg ne a kormány foglalkozzon azzal, hogy színvonalasak, jók-e a televízió mûsorai vagy sem, hanem az oda kinevezett vezetõk.

Ami a konkrét felvetéseit illeti, hadd jegyezzem meg a következõket: február eleje óta folytatja a Kormányzati Ellenõrzési Iroda azt a vizsgálatot, amely egy bejelentés alapján indult el, többek között a New York-New York mûsor s annak költségei kapcsán, és ugyanakkor ez a vizsgálat kiterjed több más, gazdálkodással öszefüggõ kérdésre.

Ez a vizsgálat befejezõdött, és e hónap március 20-án a kormány elé kerül.

A másik, amit szeretnék leszögezni, vasárnap úgy döntött a kormány, hogy szükségesnek tartja a televízió meglehetõsen felduzzadt létszámát csökkenteni, mégpedig ezer fõvel. Tehát egy ilyen döntést is hozott a kormány, annak megfelelõen, azzal összhangban természetesen, hogy a televízión belül ennek a végrehajtása az ottani vezetõknek a feladata. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage