Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF, a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának vezetõje: Igen tisztelt Elnök Úr! Megteszem az ügyrendi elõterjesztésemet is, de én úgy gondolom, engem a személyes érintetés jogán is megilletne a kétperces felszólalás, hiszen Nikolits képviselõ úr személy szerint is említette a nevemet.

Én úgy gondolom, hogy mind Nikolits frakcióvezetõ-helyettes úr, mind Petõ Iván frakcióvezetõ úr figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy én konkrét, alkotmányos rendelkezésekre hivatkoztam; az alkotmány 19. §-ának (2) bekezdésében foglaltakra és a (3) bekezdésbõl a c) és az e) pont alatt írtakra. És én úgy gondolom, ebben a helyzetben, amikor konkrét jogszabályi hivatkozás, az alkotmány konkrét rendelkezéseire való hivatkozás történik, akkor nincs helye az olyan megjegyzésnek, mint amit Petõ Iván tett, ami kifejezetten valóban inszinuáció a Független Kisgazdapárt elnökével szemben!

(9.50)

Úgy gondolom, ebben az esetben helyénvaló lett volna, ha elnök úr figyelmezteti Petõ Ivánt: ha egyszer úgy gondolja, hogy az õ felszólalása nem a televíziónak szól, hanem a Háznak, akkor ne gondolja azt, hogy más országgyûlési képviselõnek az övénél jogilag lényegesen megalapozottabb felszólalása nem a Háznak szól. Úgy gondolom, hogy erre az elnök úrnak figyelmeztetnie kell Petõ Ivánt, mert különben egy megengedhetetlen hangnem alakulna ki itt, Házon belül. Ezért ezt az indítványt én elõ is terjesztem.

Köszönöm a türelmüket. (Taps a kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage