Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Isépy képviselõ úr hozzászólásában elhangzott, hogy jogállamban jogállami keretek között kell ezeket a felvetéseket megoldani. Azt gondolom, ezzel összhangban nem vitatható el ezeknek az értelmiségieknek az a joga, ha úgy érzik, hogy véleményük van egy kérdésrõl, ha aggodalmaik vannak, akkor ezzel az Országgyûléshez forduljanak.

A házbizottság ülésén a jogi kereteket, a jogi lehetõségeket a házbizottság körültekintõen megvizsgálta. Olyan elgondolás is fölmerült ott a tárgyalás szintjén, hogy bizottságban vagy más módon foglalkozzon-e ezzel az Országgyûlés. A házbizottság a jogi kereteket, a jogi lehetõségeket ismerve arra a döntésre jutott, hogy nem kívánunk a parlament ülésén - sem plenáris ülésen, sem más módon - ezzel a kérdéssel foglalkozni, hanem úgy, ahogy ön is említette, a jogi, jogállami keretek között kell kezelni ezt a dolgot.

A házbizottság azt javasolta, azt kérte az elnök úrtól, hogy ezt a nyilatkozatot kapják meg a képviselõk is. Azt gondolom, ezt rövidesen meg fogják kapni, s azt gondolom, ezzel az Országgyûlés részérõl ennek az ügynek a végére pont kerül.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

(9.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage