Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr.

Igen tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt országgyûlési képviselõcsoportja politikai nyilatkozatot kénytelen tenni a Magyarok Világszövetségének ügyében.

Eszerint pártunk országgyûlési képviselõcsoportja tiltakozik, hogy az Országgyûlés olyan kérdést vitat meg, amely nem tartozik hatáskörébe. A mi megítélésünk szerint nincs jogi lehetõség arra, hogy a Magyarok Világszövetségének bármilyen ügyét illetõen - eltekintve a költségvetési támogatásától - a parlamentben vita alakuljon ki.

A másik nyilatkozatunk: a társasági törvény értelmében az a jog illeti meg az 52 aláírót, hogy 30 nap alatt megtámadják a sérelmezett határozatot, ha az a pártokról szóló törvény rendelkezéseit sérti, vagy egyéb alkotmányos jogot sért. Ilyen alkotmányos jogsérelem nincs az 52 aláírással ellátott iratban feltüntetve, ennek következtében ilyen jog az 52 aláírót sem illeti meg, tehát egyáltalán nem is kerülhetne a parlament elé ez a kérdés.

Végül a harmadik nyilatkozata az országgyûlési képviselõcsoportunknak: akkor indítottak ilyen elvtelen támadást a Magyarok Világszövetsége ellen, amikor a Magyarok Világszövetsége végre teljesíti azt a feladatát, amely miatt létrehozatott, hogy kiáll a magyarság érdekeiért. Ugyanis akkor, amikor a Magyarok Világszövetsége az alapszerzõdések ellen fellép, nyilvánvalóan a magyarság érdekeiért lépett fel.

Ez indokolja egyedül és kizárólag a Magyarok Világszövetsége elleni támadást, és mi ezért utasítjuk ezt vissza.

Köszönöm a türelmüket. (Taps a kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage