Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Bár a tenyérjósok szerint szerencsétlen dolog Torgyán József úr hozzászólása esetén megnyomni a gombot és kétperces reagálást kérni, mert az ember számít a visszaszólásra, mégis vállalni kell... (Derültség. - Dr. Torgyán József: Pontosan!)... mert ismételten olyan érzésem támadt, amire utaltak is, mintha 1990-ben lennénk és azon vitatkozna az Országgyûlés, hogy reprivatizáció legyen, vagy milyen elvek alapján történjék a múltbeli sérelmek orvoslása akkor, amikor a privatizációs törvénytervezetnek az általános vitája zajlik.

Miután elhangzott az a szlogen, hogy egy tollvonással vissza lehetett volna adni a dolgokat, kénytelen vagyok elmondani, hogy egy tollvonással csak diktatúrákat lehetett létrehozni. (Taps.) Egy tollvonással az összes alkotmányos jogszabályt el lehet söpörni, hatályon kívül lehet helyezni.

Nagyon felhívnám képviselõtársam figyelmét, hogy az Alkotmánybíróság körülbelül 25-30 döntésében foglalkozott a tulajdon-visszaadás kérdésével, ezért egy tollvonással sem most, sem a jövõre nézve ez a kérdés nem rendezhetõ, és én azt hiszem, hogy ennek a törvénytervezetnek az általános vitája nem a kárpótlás kérdésének a felidézésére alkalmas, hanem a tárgyhoz tartva az Országgyûlés inkább szorosan azzal foglalkozzon, amit napirendre vettünk valamikor negyed négy körül. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage