Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Engem szólított meg az elsõ képviselõ úr és az elnököm válaszolt, most Filló képviselõ úr az elnökömet szólította meg, én válaszolok.

Szíveskedj majd a jegyzõkönyvet elolvasni, melyben a következõt mondottam volt: a volt tulajdonosoknak egy bizonyos részt, ami megilleti õket, reprivatizálni, és az új értékbõl, amely jóval több, mint ami reprivatizálásra kerülne - ez, azt mondtam, 25 százalék körüli -, a 75 százalékból egyidejûleg ugyanolyan tulajdonossá teszem az új értéket létrehozó munkást, mint a volt tulajdonost. Ez nem csúsztatás, csak oda kell figyelni, gyerekek. (Zaj. - Derültség.) Ez egyforma. Itt arról van szó, hogy ez is megkapja és az is megkapja, s mindegyik tulajdonos.

Az õskommunizmusra visszatérve: valóban igazad van, csak egy baj van bajtárs, ott nem volt elõtte magántulajdon. Úgy kezdõdött, hogy közösségi tulajdon, s egy fejlettebb fok volt a magántulajdon, amit az elmúlt rezsim - nem ti, hanem a diktatúra - visszaminõsített megint társadalmi tulajdonnak, ami visszalépés a történelemben, és szegény Marx is forog a sírjában emiatt. Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage