Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nagyon örülök annak, hogy Bauer Tamás megerõsítette azt a kitételemet, amelyben azt mondtam: a demokratizmus nem lehet semmiféle takarékossági szándék áldozata. Egyrészt ezért kértem szót, másrészt azért, mert az általam fölvetettek a hozzászólásokban több esetben megjelentek.

Valóban igaz, én magam is úgy értékeltem, hogy antidemokratikus elemeket tartalmaz ez a javaslat, de szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy számos esetben konkrét javaslatokat is tett a Kereszténydemokrata Néppárt. Néhányat kiemelnék ezekbõl:

Bizonyára emlékeznek önök is arra, hogy például amikor a csökkentés kérdését említettem, azt mondtam, a listás helyek számának csökkentését a KDNP csak az egyéni körzetek számának csökkentésével együtt, tehát arányosan tudja elképzelni.

Másodsorban, amit szintén jeleztem a költségkíméléssel kapcsolatosan, szeretném még egyszer elmondani önöknek: változatlanul fenntartom, hogy itt ez a megtakarítás - amely egyes számítások szerint évenként és személyenként mindössze mintegy tíz forintot jelentene - csak a választók megtévesztésére szolgál.

További javaslataink is voltak. Ezek közül szeretném azokat hangsúlyozni, amelyek a küszöbérték fenntartására vonatkoznak.

Még egy dolgot szeretnék hangsúlyozni: a jelenlegi helyzetben talán javasolnám a tisztelt kormánykoalíciónak, hogy tartsa meg a régi választási formulát, és ne kutyafuttában - hogy fideszes tagtársunkat, illetve képviselõtársamat idézzem - módosítsa a törvényt. A választások tapasztalatai után vonjuk le a következtetéseket, és a következõ négy évre kellõ megalapozottsággal és kellõ elõkészületekkel készítsünk egy új, mindenféle szempontból megfelelõ választási törvényt.

Köszönöm szépen a figyelmüket - csak ennyit szerettem volna hozzáfûzni. (Taps a KDNP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage